fürdőszoba átalakítás ezt kell tudni

Átalakítjuk a fürdőszobát? Ezeket vegyük számításba előtte

Budapest
A fürdő felújítása, átalakítása nem kis munka. Az, aki mindenféle előzetes felmérés nélkül szeretne belevágni, könnyen csalódhat, és nem csak plusz problémákat szerezhet, de bizony felesleges pénzeket szórhat ki az ablakon, ha rosszul tervezi meg az átalakítás költségeit. Nézzük, mire figyeljünk oda.

Csempék és járólapok

Ha teljes felújításra kerül sor, az általában mindig a régi csempe leverésével kezdődik. Nagy munka, és költséges lehet, ha nem megfelelően számoljuk ki a szakemberekkel a szükséges négyzetmétert, valamint választjuk meg a csempe típusát. Ugyanis nagyon nem mindegy, hogy mekkora fürdőszobába milyen anyagköltségű csempét választunk. Ezekből nagy az árszórás. Ezért mindenképp határozzuk meg előtte az uralkodó színt és a formát, majd az alapján keresgéljünk.

Csaptelepek és fürdőszobabútorok

Végezzünk pontos méréseket. Sajnos gyakori hiba, hogy vagy túl kicsi, vagy túl nagy lesz az adott csaptelep. A nem jó méret ráadásul a vízvezeték szerelés árak tekintetében is megmutatkozhat. Hiszen egy túlméretes vizesblokkhoz jóval nehezebb lesz majd megfelelően hozzáférni a kicsi fürdőben. Hasonló a helyzet a bútorokkal is. Nem elég, ha csak épp, hogy tudjuk használni a fürdőt. Gondolnunk kell arra is, hogy egy esetleges vízszerelési probléma kapcsán hogyan fogják a szerelők orvosolni majd a bajt? Hozzá fognak férni a csövekhez, vagy falbontás nélkül lehetetlen lesz? Nem mindegy. Árban meg pláne…

Keressünk megfelelő szakembereket a környékünkön

Ha például budapestiek vagyunk, akkor mindenképp helyi szolgáltatást válasszunk. A megbízható vízszerelő Budapest és környékén akár még aznap elvégzi a felmérést, majd pontos árajánlatot ad, sőt előre megbeszélhetjük a felújítás kapcsán a szerelési munkák időpontját. Akár már online is! Sok profi vízszerelő cég ezért a weboldalán közzéteszi az árakat, így könnyedén előre tervezhetünk mi is, azaz láthatjuk, hogy például a vízvezeték bekötése 45 ezer forint körül lesz. Ezért nem fog minket meglepetés érni, így könnyedén megtervezhetjük a teljes átalakítás pénzügyi ütemét is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük