Okos bojler is kapható már 2022-ben. Mit is tud ez?

Budapest

Avagy akármilyen okos is valami, a karbantartást itt is folyamatosan el kell végezni. Sokan ugyanis beleesnek abba a hibába, hogy azt gondolják, ami az okos technológia előnyeit élvezi, annak bizony baja nem eshet. Ám ez az elképzelés rendesen elüt a valóságtól, hiszen okos kivitel ide vagy oda, olyan eszközről beszélünk, ami napi szintű munkát végez, miközben a kemény vízzel nonstop érintkezik. Ennek idővel így is, úgy is felbukkannak a kevésbé áldásos következményei, amik orvoslásra szorulnak.

Mitől olyan okos az okos bojler?

Manapság már nem lepődünk meg azon, ha a hűtőszekrény köszön, a mikrohullámú sütő pedig extra paramétereket, vagy éppen applikációs vezérlést ajánl. A mobiltelefonok, tábla- és számítógépek világában meg alapvető az okosság. Viszont a vízmelegítők dimenziójában ez egy újfajta irány, amire persze régóta vártunk már.

Az okosság elsősorban a vízfelhasználásban mutatkozik meg. A gép, miután elfoglalta a helyét, felméri a terepet, és egy héten át monitorozza a vízfelvétel milyenségét. Aztán hét nap elteltével oszt, szoroz, és kialakít egy programot, aminek a segítségével energiatakarékos módon üzemel, a beállított hőfoktartomány alsó határához közel tartja a vízhőmérsékletet és persze ugrásra készen áll, vár. Prémium szigetelésének hála minimális hőveszteséggel üzemel, ráadásul a korrózió elleni védelem is borítékolható az esetében.

Na, de akkor hol jön a képbe a bojler szerelő? Egyrészt nagyjából az első másodperctől kezdve releváns a szakértelem jelenléte, mert az üzembe helyezés nem kisujjból kirázható feladat. Másrészt a rendszeres ellenőriztetés nélkülözhetetlen a gép jó állapotának megőrzéséhez, ugyanis az alkatrészek elkopása, elfáradása elkerülhetetlen.

De akkor így megéri okos kütyübe invesztálni?

Természetesen! Kifejezetten sok pénz spórolható az energiatakarékos használattal. Az intelligens tanulófunkció pedig testre szabott előnyökkel kecsegtet. Miközben, ha kell, tervezetten, vagy ha akut helyzet bukkan fel, a bojler szerelő Budapest területén és a vonzáskörzetben riasztható.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük