Mindig hőség van a budapesti lakásodban? Így tehetsz ellene!

Budapest

Budapesten élve nyáron gyakran szembesülhetünk azzal a problémával, hogy a lakásainkban rekkenő hőség uralkodik. A kellemetlen hőmérséklet nem csak kimerültséget okozhat, hanem megnehezítheti a mindennapi tevékenységeket is. Mit is tehetsz a hőség ellen? Tarts velünk és tudj meg többet!

Válassz energiatakarékos műanyag ablakokat!

Az energiahatékony műanyag ablakok kiváló választásnak bizonyulnak a nyári hőség elleni védekezésben. Ezek a nyílászárók ugyanis speciális hőszigetelő tulajdonságokkal rendelkeznek, amelyek segítségével minimalizálható a kinti hő behatolása a lakásba.

A hőszigetelő műanyag ablak Budapest bármely kerületében segítségedre lehet nyáron, hiszen több üveg réteggel rendelkezik, amelyek között különleges gázok találhatók, ezek a gázok pedig jobb hőszigetelést biztosítanak. Emellett az ablaküvegek bevonata képes visszaverni a nap sugárzását is, így csökkentve védve a kellemes hőmérsékletet a lakásban.

Használj árnyékolókat vagy redőnyöket!

Az árnyékolók és redőnyök hatékony módszernek bizonyulhatnak a hőség elleni védekezésben. Az ablakok külső részén való elhelyezésük lehetővé teszi, hogy a napsugarak ne közvetlenül érjék az ablaküveget, így ne melegítsék fel a belső teret. A redőnyök és árnyékolók különböző típusai közül választhatsz, hiszen létezek például rolós, harmonika vagy fix szerkezetek.

Az árnyékolók kiválasztásakor figyelj arra, hogy megfelelően illeszkedjenek az ablakokhoz és könnyen kezelhetők legyenek. Ha nem vagy biztos a döntésben, ráadásul az új árnyékolók felszerelése sem egyszerű a lakás elhelyezkedése miatt, mindenképp kérd szakértők segítségét! Ha pedig a cél alapból az ablakcsere Budapest valamely kerületében található otthonod esetén, egyszerűbb, ha a nyílászáró csere részeként kéred az árnyékolók felhelyezését!

Telepíts szúnyoghálót az ablakokra!

A szúnyoghálók nem csak a rovarok távoltartásában segítenek, hanem hasznosak lehetnek a hőség elleni védekezésben is. Szellőztetés céljából ugyanis gyakran nyitva vannak az ablakok nyáron, ez pedig sokszor magával hozza a meleg levegő beáramlását is. A szúnyoghálók segítségével azonban nyitva tarthatod az ablakokat anélkül, hogy közvetlenül beáramlana a lakásba a forró levegő. Így a szúnyogháló egyfajta akadályként szolgák a hőmérséklet gyors emelkedése ellen.

A budapesti lakásokban uralkodó nyári hőség elleni védekezésben az ablakok tehát jelentős szerepet játszanak. Dönts hát te is az energiahatékony ablakcsere mellett, amellyel kellemesebb klímát teremthetsz otthonodban a forró nyári hónapokban is!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük