Még mindig nagyon ritka a számlás albérlet!

Budapest
Lakhatási támogatás igénybevételéhez nélkülözhetetlen, hogy számlát kapjon az albérlő. Tény viszont, hogy még ma is ritkaságszámba megy az, ha korrekt szerződés és számlaadás társul igényes megjelenésű bérleményekhez. Nem ez azonban az egyetlen probléma a jelenlegi albérleti piacon.

Átrendeződött az ingatlanpiac!

Az elmúlt hónapokban jelentős változást tapasztalhattunk az ingatlanok világában. Az energiaválság fokozottan rányomta bélyegét a kínálati szerkezetre, de ugyanakkor a kereslet területén is egészen új szempontok léptek képbe. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a korszerűtlen lakások, házak nagy mennyiségben jelentek meg a kínálati oldalon. A 2022 nyarán bejelentett energiaválság szinte azonnal megmutatta hatásait, és a hőszigetelésre, fűtési korszerűsítésre szoruló, régi építésű ingatlanoktól mindenki igyekszik szabadulni. Ez azonban nem hozza a várakozásokat azoknak a körében, akik megfizethető áron vásárolnának ingatlant. A cél egyértelműen a fenntarthatóság, és ez a várható rezsiköltségekre is abszolút igaz.

A kis alapterület újra keresett

Megváltoztak a trendek az ingatlanpiacon. A kis alapterületű, korrekt áron fenntartható ingatlanok kerültek középpontba, még akkor is, ha ár tekintetében messze meghaladják a nagy alapterülettel rendelkezők ellenértékét.

Egyre nagyobb az igény a szerződéses albérlet iránt

Természetesen az albérleti piac sem kerülhette el a változást. Budapest még mindig töretlen népszerűségnek örvend a karriert építeni kívánók és a fiatalok, a kifejezetten oktatás céljából a fővárosba költözők körében. Nem lehet azonban elégszer hangsúlyozni a kiszámíthatóság és a biztonság kettősét. Ezek elsődlegesnek számítanak akkor, ha nyugodtan akarja az ember albérletben is álomra hajtani a fejét. Még mindig ritka, hogy számla és korrekt szerződés szolgálja a biztonságot.

Igényes környezet korrekt feltételekkel

A Professional Premium Property Zrt. szakemberei azt az álláspontot képviselik, hogy a korrekt feltételekhez nemcsak a szerződés tartozik hozzá, hanem a kifogástalan állapotban levő bérlemény is. A szerződésszerű teljesítés magában foglalja az esetleges meghibásodások azonnali orvoslását. Joggal várja el minden bérlő, hogy kifogástalan állapotú ingatlanban éljen, legyen szó teljes lakásról, vagy a manapság a fiatalok körében igen keresett szoba, fürdőszobás lakrész bérbeadásáról.

Kerüljük a problémás együttélést!

A teljes lakás bérlése kétségkívül a leginkább kényelmes megoldás. Könnyen lehet azonban, hogy a rendelkezésre álló anyagiak és a praktikussági okok egyértelműen a szobabérlés irányába mozdítják az érdeklődőt. Miként hozható össze úgy a dolog, hogy az együttélésből fakadó hátulütőknek minél kisebb legyen a kockázata? A legjobb természetesen az, ha ismerőssel, baráttal sikerül összehozni a költözést, ám ez- valljuk be-, csak ritkán jön össze ilyen szerencsésen. A kifejezetten lakások, szobák, lakrészek bérbeadásával foglalkozó szakemberek szűrők alapján válogatják össze a lakótársakat.

Az alberletbudapest.hu aktuális információi szerint Budapesten nem olcsó a megfelelő albérletet megtalálni, de jelenleg úgy tűnik, az árak folyamatos emelkedése megállni látszik. A választáskor még mindig sokan tartják fontosnak az igényes környezetet, főleg akkor, ha az elfoglaltságból adódóan sok időt tölt otthon a bérlő. A korrekt szerződés és a számlaképesség már alapvetően adnak egyfajta megbízhatóságot, amire nagy szükség van akkor, ha a lakhatásról és a kiszámíthatóságról van szó.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük