védett terület szalamandra völgy

Védett területté fogjuk nyilvánítani Szalamandra-völgyet

Budapest

Karácsony Gergely Facebook posztja:

Védett területté fogjuk nyilvánítani „Szalamandra-völgyet”, a Budaliget és Solymár közötti utolsó még be nem épített keskeny erdőt!
Van ma Budapesten olyan zöld, erdős rész, amely beépíthető. Ez a fideszes propagandamédia állításával ellentétben nem a Mocsárosdűlő, ahol egyedülálló módon 650 ezer négyzetméterrel csökkentettük a terület beépíthetőségét és éppen dolgozunk egy 1.5 milliárdos EU-s támogatáson, amelyet a terület természetvédelemre költhetnénk. Tehát, nem a Mocsárosdűlő, hanem a II. kerületi Szalamandra-völgy néz szembe a beépítés veszélyével, egy 70 éves bükkerdő tele védett állattal.
Ezt a hírt a fideszes propagandamédiában ne keressétek, hisz, lássatok csodát, az Orbán-kormány játszotta át a területet Tiborcz István üzlettársának, az akkori fideszes önkormányzat pedig semmit nem tett azért, hogy a terület beépíthetőségét kizárja.
Ellentétben a fideszes politikusokkal, akik maximum szavazatszerzés miatt öntik le magukat néha egy kis halványzölddel, mi komolyan gondoljuk a természetvédelmet és nem csak beszélünk róla, ezért a december 15-i a fővárosi közgyűlésen, Őrsi Gergely, a II. kerület jelenlegi polgármesterének javaslatára, a „Szalamandra-völgyet” helyi jelentőségű védett természeti területté fogjuk nyilvánítani.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük