caf villamos kispest újpest

CAF-villamosok az újpesti 14-es és a kispesti 42-es villamos vonalán – februártól hétköznap is!

Budapest

Az elmúlt években indított jelentős járműparkfejlesztés rengeteget javított a fővárosi közösségi közlekedés színvonalán. Az ügyfelek részéről érkezett kedvező visszajelzések és az üzemeltetési tapasztalatok eredményeként a BKK tovább fejleszti szolgáltatásait, így 2022. február 1-től hétköznap is egy-egy CAF villamos áll forgalomba az újpesti 14-es és a kispesti 42-es vonalán.

Budapesten eddig 17 hosszú és 56 rövid CAF-szerelvény állt forgalomba. A modern járművek eleinte az 1-es, a 3-as, a 17-es és a 19-es, tavaly ősz óta pedig hétvégente a 14-es, a 42-es és a 69-es vonalon is járnak.

A korábbi fejlesztés eredményeként a BKK több tízezer ügyfele kényelmesebben utazik már hétvégén. Az alacsony padlószintnek köszönhetően a babakocsival, illetve nagyobb csomaggal közlekedők, valamint a mozgásukban korlátozott ügyfelek is könnyebben szállnak fel a járművekre, a légkondicionált utastérben pedig komfortosabbá vált az utazás kánikulában is. A csendes járművek miatt csökkent a környék zajterhelése.

Forrás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük