buszsáv ellenőrzés budapest

A buszsávokat ellenőrizték a budapesti rendőrök, több tucat autóst megbüntettek

Budapest

A biztonságos és zavartalan közösségi közlekedés fenntartása érdekében a BRFK, valamint a BKK folyamatosan együttműködik. A legutóbbi, kétnapos akció során hatvan esetben intézkedtek a rendőrök a buszsáv szabálytalan használata miatt.

A Budapesti Közlekedési Központ és a Budapesti Rendőr-főkapitányság stratégiai partnersége keretében 2022. január 10-én és 11-én (hétfőn és kedden) újra kiemelten ellenőrizte a buszsávok használatát a BRFK, valamint BKK, hogy kiszűrje a szabálytalankodókat.

Az ellenőrzés során a rendőrök az autóbuszsáv jogosulatlan használata miatt 60, buszöbölben való megállás miatt 3 esetben helyszíni bírságot szabtak ki, egy sofőrt pedig feljelentettek, akinek az autója is ki volt vonva a forgalomból.

Egyéb jogsértések miatt az egyenruhások 14 további esetben szabtak ki helyszíni bírságot, és 2 feljelentést tettek. Voltak, akik átlépték a záróvonalat, kézben tartott mobiltelefont használtak, lejárt okmánnyal közlekedtek, és olyan is volt, aki kerékpársávon állt meg, vagy nem adott elsőbbséget a gyalogosnak a zebra előtt. Három sofőr közigazgatási bírságot kapott, amiért piroson hajtott át.

Forrás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük